19 October 2023 • 46884 keer bekeken

Tijd instellen van je e-bike display - Zo doe je dat

Klopt de tijd op je e-bike display niet meer, bijvoorbeeld omdat de klok een uur verzet is? De klok op je telefoon verandert met de winter- en zomertijd mee. Maar bij het display van je e-bike gaat het niet vanzelf. Gelukkig kun je de tijd gemakkelijk zelf instellen. In deze blog lees je hoe je de tijd kan instellen van het Bosch Intuvia, Intuvia 100 en Kiox 300/500 display.

Het aanpassen van de tijd op je display is een koud kunstje, dat binnen een minuut geregeld is. Belangrijk om te weten: tijdens het fietsen kan je geen instellingen wijzen op je Bosch display. Wel zo veilig.

Tijd instellen op het Bosch Kiox 300 of Kiox 500 display

Veel e-bikes met een Bosch middenmotor met het smart systeem zijn uitgerust met het Kiox 300 display. Kiox 500 werkt hetzelfde als Kiox 300, alleen het formaat is anders. Volg onderstaande stappen als je de tijd wil wijzigen op een Kiox 300 of Kiox 500 display. Gebruik de knoppen op de LED of Mini remote, meestal bij het handvat.

Let op: Heb je de Bosch eBike Flow-app op je telefoon staan en gekoppeld aan de e-bike? Dan wordt de tijd automatisch aangepast en hoef je onderstaande stappen niet te volgen.

Tijd instellen van het Bosch Kiox 300 display

Stap 1: Ga naar het eerste venster, door net zo vaak als nodig is op de knop met het pijltje naar links te drukken. Eenmaal daar druk je op de knop met het ruitje om naar de instellingen te gaan.

Stap 2: Met de knop met het pijltje naar beneden selecteer je 'Mijn Kiox'. Bevestig met de knop met het ruitje.

Stap 3: Gebruik weer de knop met het pijltje naar beneden om 'Tijd' te selecteren. Bevestig met de knop met het ruitje.

Stap 4: Met de pijltjesknoppen kan je vervolgens de tijd aanpassen. Eerst de hele uren (pijltje omhoog/omlaag) en dan (via het pijltje naar rechts) naar de hele minuten (pijltje omhoog/omlaag). Bevestig met de knop met het ruitje.

Stap 5: Verlaat het instellingenmenu door een aantal keer op de knop met het pijltje naar links te drukken.

Tijd instellen op het Bosch Intuvia 100 display

Heeft je e-bike een Bosch middenmotor met het smart systeem en een Intuvia 100 display? Met deze instructies heb je de tijd snel gewijzigd.

Tijd instellen op het Bosch Intuvia 100 display

Stap 1: Open het instellingenmenu door lang op de knop met het ruitje te drukken, bij het handvat.

Stap 2: Eenmaal in het instellingenmenu, verplaats je je door de instellingsopties via de knoppen met de pijltjes naar links/rechts of de knop met het ruitje. De knoppen met de pijltjes naar boven/beneden hebben geen invloed. Die zijn alleen te gebruiken voor het selecteren van de ondersteuningsstand, net als normaal.

Stap 3: Verschijnt 'tijd' op het display? Druk dan lang op de knop met het ruitje om het juiste uur te selecteren.

Stap 4: Druk daarna op de knop met het pijltje naar rechts (of kort op de knop met het ruitje) om de minuten in te stellen op dezelfde manier als de uren. De gewijzigde tijd wordt direct bevestigd.

Stap 5: Wil je het instellingenmenu verlaten? Druk een aantal keer op de knop met het pijltje naar rechts (of de knop met het ruitje) tot je 'terug' ziet staan. Druk dan lang op de knop met het ruitje, zodat je weer naar het bekende basisscherm van je display gaat.

Tijd instellen op het Bosch Intuvia display

Bij Bosch motoren van de 2e generatie is het Intuvia display de populairste. Dit display staat in het midden van het stuur. Voor het wijzigen van de tijd gebruik je de knoppen op het display. Het maakt niet uit of het display aan het stuur bevestigd is of niet. Volg de stappen hieronder of bekijk de video.

Stap 1: Zet je e-bike display aan en ga naar het configuratiemenu. Dit doe je door de Reset en Info knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Na circa drie seconden komt er Configuratie in beeld te staan. Laat de beide knoppen los en op dat moment ben je in het configuratiemenu.

Stap 2: Je ziet nu de tijd in het display staan met links- en rechtsonder een - en + teken in beeld. Je kan de tijd nu aanpassen.

Stap 3: Wil je de tijd achteruit aanpassen, druk dan de aan-/uitknop van het display in. Wil je de tijd vooruit aanpassen, druk dan de verlichtingsknop in.

Stap 4: Je zult merken dat de tijd steeds 1 minuut verspringt wanneer je de knoppen indrukt. Maar wil je in grotere sprongen de tijd aanpassen, hou dan de knop wat langer ingedrukt. Hoe langer je hem ingedrukt houdt, des te groter de sprongen worden waarmee je de tijd aanpast.

Stap 5: Staat de tijd weer goed ingesteld? Dan kun je de instelling opslaan door het configuratiemenu te verlaten. Dit doe je door weer de Reset en Info knop tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Stap 6: Zet je display weer op je e-bike en je bent weer klaar om met jouw e-bike overal op tijd aan te komen.

Meer te weten komen over e-bike displays?

Op ons YouTube-kanaal vind je nog meer handige instructievideo's. Zo legt fietsexpert Thomas je uit hoe het Bosch Intuvia 100 en Kiox 300 display werken. Altijd op de hoogte zijn? Abonneer je op ons kanaal en je krijgt een seintje als er een nieuwe video online komt.

Dit artikel werd gepubliceerd op 4 november 2022 en is op 19 oktober 2023 voor het laatst gewijzigd.

• Categorie:
    Advies van de experts
  • Deel dit bericht: