3 November 2021 • 27342 keer bekeken

Alle e-bike displays op een rijtje

Via het display van je elektrische fiets kan je handige informatie aflezen. Niet iedere display is hetzelfde. Er zijn veel verschillende soorten op de markt. Ieder met zijn eigen functionaliteiten en mogelijkheden. Wat een display kan weergeven is afhankelijk van het motorsysteem en de display zelf. Slimme systemen kunnen meer informatie weergeven dan eenvoudige systemen. Twee veel voorkomende displays zijn de Bosch Intuvia en Purion. Deze displays zijn eenvoudig te bedienen en bieden veel functionaliteiten.

LCD scherm of LED indicatoren

En E-bike kan voorzien zijn van een display met een groot LCD scherm of een eenvoudig display met alleen LED Indicatoren (lampjes). Logischerwijs kan er op een display met een groot scherm meer informatie afgelezen worden dan bij een display met alleen LED indicatoren. Displays met alleen LED indicatoren zitten meestal aan de linkerzijde naast het handvat, zodat deze makkelijk te bedienen valt. De display is immers tegelijk het bedieningspaneel. Basisinformatie zoals bijvoorbeeld de resterende accucapaciteit en in welke ondersteuningstand je zit kunnen afgelezen worden. Dit type display is daarnaast vaak niet afneembaar.

Het voordeel van een display met een groot LCD scherm is dat hier meer informatie van afgelezen kan worden. Dit type display zit meestal in het midden van het stuur, gecombineerd met een bedieningspaneel naast het handvat. Zo kan je tussen verschillende functies wisselen zonder je handen van het stuur te halen. Wel zo veilig. Afhankelijk van het motorsysteem en de display kunnen slimme extra functionaliteiten afgelezen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: (gemiddelde) snelheid, tripafstand, triptijd en resterende actieradius. Ook zijn deze displays vaak afneembaar om diefstal te voorkomen.

Omdat er veel verschillende displays zijn, hebben wij een overzicht gemaakt met de meest voorkomende displays die op de markt zijn met de bijhorende functionaliteiten:

Uitleg display functionaliteiten

Accu vulgraad: Hoe vol de accu is
Actieradius in KM: Resterende bereik in kilometers
Ondersteuningstanden: Aantal standen trapondersteuning
Verlichting aan uit: De verlichting aan/uit zetten
Snelheid: Welke huidige snelheid wordt er gereden
Gemiddelde snelheid: Welke snelheid is er gemiddeld gereden
Maximale snelheid: De hoogst/hardst gereden snelheid
Totaal gereden kilometers: Aantal gereden kilometers in totaal
Tripafstand: Dagafstand in kilometers
Triptijd: Tijd dat u onderweg bent
Kloktijd: Hoelaat het is
Buitentemperatuur: Hoeveel graden het buiten is
Mini USB aansluiting: Usb om telefoon op te laden
Afneembaar display: Mogelijkheid tot het afnemen van display
Stuurbediening: Bedieningspaneel op het stuur
Walk assist: Lichte ondersteuning wanneer je naast je fiets loopt
Power boost: Tijdelijke maximale ondersteuning

Bescherm uw display met een displaycover

Voor de meeste veelkomende displays: Bosch Intuvia en Purion display, zijn beschermende displaycovers ontwikkeld. Dit zijn flexibele transparante hoesjes die eenvoudig aan te brengen zijn over uw display. Het biedt bescherming aan de randen, hoeken en de voorkant van het display. Hiermee voorkom je krassen, slijtage, vuil en andere schade. Zo blijft het display altijd in een nette staat.

Alles weten over e-bikes?

Vraag ons gratis E-bike Magazine aan en ontvang meer dan 70 pagina's informatie en inspiratie.

• Categorie:
    Aankoopadvies-Elektrische fietsen
  • Deel dit bericht: